În 2018, Programul Școlar Colgate sărbătorește 25 de ani în România

În 2018, Programul Școlar Colgate sărbătorește 25 de ani în România

Parte integrantă a inițiativei globale Colgate© Bright Smiles, Bright Futures™, Programul Școlar Colgate© a ajuns la 25 de ediții de la lansarea în România.

În perioada 1993 – 2018, Colgate a transmis cu succes mesaje educaționale și a oferit mostre gratuite de produse de îngrijire orală unui număr de 6 milioane de copii de pe întreg teritoriul țării. Din 2015, Programul Școlar Colgate se desfășoară în parteneriat cu Societatea Națională de Cruce Roșie Română și cu școli primare din toată țara, cu sprijinul Asociației Naționale de Stomatologie Pediatrică din România.


Filmarea a fost realizată în decembrie 2017 la Școala Generala nr. 2 din comuna Tamași, Județul Ilfov, cu sprijinul Crucii Roșii Române.

În cadrul Programului Școlar Colgate, copiii învață cum să aibă grijă de sănătatea lor orală prin sfaturi și informații transmise sub formă de joc cu ajutorul filmului „Doctorul Măseluță și Supereroii dinților sănătoși”. La finalul lecției de educație, elevii își pot folosi imaginația pentru a transforma în artă informațiile primite la școală. Cele mai bune 12 desene despre sănătatea orală din întreaga lume sunt premiate și selectate pentru a fi incluse în calendarul global Colgate „My Bright Smile™”.

Colgate România se implică activ și investește anual într-o serie de programe educaționale adresate publicului larg, în care sunt implicate mediile universitare și profesionale stomatologice și asociații nonguvernamentale, toate având ca scop îmbunătățirea sănătății orale pentru populația țării noastre. De-a lungul anilor. Compania a sprijinit diverse proiecte de educație orală destinate copiilor precum: „Special Smiles”, „Micii sanitari”, „Periuța fermecată” sau „Docteurs sourire”, dar și activități ale studenților stomatologi din țară. Mai mult, în ultimii doi ani, compania a organizat programul Zâmbete Colgate, prin care s-au oferit consultații stomatologice profesionale gratuite în 40 de orașe din 20 de județe ale României. Peste 3000 de elevi înscriși în program au beneficiat de un diagnostic cu recomandări pentru tratament în urma consultațiilor, lecții de igienă orală și mostre gratuite de produse de îngrijire orală.