Medicul stomatolog – prietenul copiilor și al familiei

Medicul stomatolog – prietenul copiilor și al familiei

Dragi copii, medicul stomatolog este prietenul copiilor și al familiei – el vă ajută să aveți dințișorii sănătoși și frumoși.

La stomatolog veți ajunge împreună cu mama sau tata (sau unul dintre bunici). La cabinet, Doamna Doctor sau Domnul Doctor, se va uita la dințișori ca să vadă dacă sunt sănătoși. Pentru aceasta se va folosi o lampă specială și oglinda mică, cât să încapă în guriță. Doctorul va folosi încă un instrument special cu care pipăie dinții.

Pentru părinți

Copilul vă poate însoți la programarea la medicul dumneavoastră stomatolog sau se poate face programare la un medic stomatolog de copii (un medic care are competență specială de pedodonție).

Doctorul poate să perie dințișorii cu periuțele speciale din cabinet (care se rotesc singure pentru a lustrui și a face dinții curați și frumoși). Poate folosi și o pastă care miroase foarte frumos.

Dacă există carii mai simple sau mai complicate, atunci va trebui să mergeți de multe ori la tratament.

Cu cât dințișorii au mai multe probleme, cu atât trebuie mers de mai multe ori la cabinet. Ei trebuie curățați de mai multe ori și tratați prin mai multe metode, cu medicamente și materiale speciale.

Pentru părinți

Niciodată nu declarați în fața copilului teama de medicul stomatolog. În cazul copiilor care totuși sunt foarte speriați, medicul va ști să discute cu ei și să efectueze ședințe de familiarizare cu cabinetul, în care practic nu se lucrează. De aceea este important să nu vă prezentați cu urgențe, ci pentru control cel puțin de 2 ori pe an.

De aceea este bine să vizitați medicul stomatolog, chiar în fără a avea probleme, pentru a verifIca dacă nu a apărut vreo modificare pe dințișorii sănătoși. Este cel mai bine să mergeți înainte ca problemele să apară!

Pentru părinți

Este mult mai ușor și mai ieftin să prevenim decât să tratăm!

Prima vizită la medicul stomatolog trebuie făcută odată cu apariția primului dințișor de lapte și apoi la fiecare 6 luni!

Pentru părinți

Obișnuiți copilul ca după vizita la medicul stomatolog să faceți o plimbare, să vizionați un film sau chiar să mâncați o înghețată – în orice caz, o activitate plăcută pentru el. Astfel se creează un ritual plăcut și vizita la cabinet va fi chiar așteptată.

Vă dorim dințișori curați și sănătoși!