Premiul pentru cel mai frumos desen din 2018, câștigat de Alexandra González-Iliuță  din Craiova

Premiul pentru cel mai frumos desen din 2018, câștigat de Alexandra González-Iliuță din Craiova

În cadrul Programului Școlar Colgate are loc anual competiția de desene „My Bright Smile™”, prin care Colgate oferă 12 burse la nivel internațional pentru cele mai reușite desene create de copii cu vârste cuprinse între 6 și 9 ani.

Câștigătoare competiției din 2018, care a reprezentat România la nivel mondial, este Alexandra González-Iliuță din Craiova, al cărei desen a fost inclus în calendarul global Colgate „My Bright Smile™” din anul 2018. Talentata elevă a fost recompensată cu bursa Colgate-Palmolive Bright Smiles, Bright Futures®, în valoare de 250 de dolari, iar clasa a II-a D de la Școala Gimnazială „Mircea Eliade“ din Craiova, din care Alexandra face parte și care este coordonată de doamna învățătoare Mihaela Ghinea, a primit o bursă în valoare de 500 de dolari. Premierea câștigătoarei a avut loc pe 16 noiembrie 2018, într-un eveniment local la care au participat reprezentanți Colgate România, ai Crucii Roșii Române și ai școlii.

Fiind adaptate la vârsta celor mici și având un format atrăgător, interactiv, lecțiile prezentate de voluntarii Crucii Roșii Române au rolul de a le insufla copiilor regulile de bază ale igienei orale și de a-i învăța cum să efectueze un periaj corect cu ajutorul unui model. Copiii sunt implicați activ în cadrul acestor lecții, având ocazia de a le adresa voluntarilor întrebări.

De asemenea, școlarii vizionează și filmul educațional „Doctorul Măseluță și Supereroii dinților sănătoși”, învățând într-un mod distractiv cele cinci reguli pentru un zâmbet strălucitor și sănătos:

  1. periajul dinților de cel puțin două ori pe zi timp de două minute cu pastă de dinți cu fluor; periajul de seară, după ultima masă, este cel mai important
  2. folosirea aței dentare în fiecare zi
  3. schimbarea periuței de dinți la fiecare trei luni de zile (în fiecare anotimp) sau când perii sunt uzați
  4. adoptarea unei diete echilibrate, cu mai puține mese și gustări pe zi
  5. vizite periodice, de două ori pe an, la medicul dentist chiar în absența oricărei probleme a dințișorilor.

La finalul fiecărei lecții, copiii primesc produse speciale pentru îngrijirea dentară, iar părinții un pliant cu sfaturi pentru a supraveghea mai eficient progresul celor mici, precum și un calendar, toate acestea fiind oferite de Colgate România

Aflați mai multe din articolul publicat în revista Cutezătorii.