Vizita la medicul stomatolog

Vizita la medicul stomatolog

Dr. Măseluță vă va povesti astăzi despre ce se întâmplă de obicei într-o vizită la medicul stomatolog

Medicul stomatolog este prietenul copiilor și al familiei – el vă ajută să păstrați dinții sănătoși sau să îi tratați daca deja ei au fost afectați de problemele cele mai comune din cavitatea orală: caria dentară și problemele gingivale. Da, problemele gingivale sunt din ce in ce mai frecvente chiar și la copii și adolescenți!

La cabinet, medicul stomatolog va inspecta fiecare dinte în parte, făcând ceea ce se numește „apelul dinților”. Pentru aceasta se va folosi o lampă specială și oglinda mică, cât să încapă în gură. Doctorul va folosi încă un instrument special cu care „pipăie” dinții, numit sondă.

Puteți merge împreună cu părinții la același medic stomatolog sau la un medic stomatolog de copii, cu competență specială de pedodonție.

Cazul cel mai ușor și fericit este ca dinții să nu aibă nicio problemă, caz în care medicul poate efectua un detartraj (îndepărtarea pietrei, dacă ea există) și periaj profesional pentru ca în final dinții să fie foarte curați și stralucitori.

Dacă există carii mai simple sau mai complicate, atunci va trebui să mergeți de mai multe ori la tratament.

În cazul unei carii simple, medicul va curăța cu blândețe părțile distruse ale dintelui cu ajutorul instrumentelor rotative și apoi va aplica materiale care înlocuiesc dentina și smalțul (ele chiar arată la fel cu acestea).

Dacă este vorba de carii complicate, atunci tratamentul este mai laborios, fiind necesară și curățarea canalelor de resturi și tratarea oricărei infecții.

Cu cât dinții au mai multe probleme, cu atât trebuie mers de mai multe ori la cabinet. De aceea este bine să vizitați medicul stomatolog de 2 ori pe an, chiar în fără a avea probleme, pentru a verifica dacă nu a apărut vreo modificare pe dinții sănătoși.

Este cel mai bine să mergeți înainte de apariția problemelor!

Este mult mai ușor și mai ieftin să prevenim decât să tratăm!

Dr. Măseluță și Dr. Perie-Tot vă doresc dinți curați și sănătoși!